Η ιστορική προέλευση του παγωτού είναι αμφιλεγόμενη. Δεδομένου ότι η παρασκευή προϋποθέτει ψύξη, έχει επικρατήσει η άποψη ότι εφευρέθηκε σε αρκετά μέρη του κόσμου, όπου υπήρχε πρόσβαση σε χιόνι και...
Παγωτό φιστίκι
Υλικά συνταγής
για το παγωτό
- 6 κρόκοι αυγών
- 600ml κρέμα γάλακτος
- 120γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια ή 1 «φασόλι» βανίλια
- 4 κ.σ. πλήρη κρέμα γάλακτος
για το φιστίκι
- 250γρ. φιστίκια αράπικα (καβουρντισμέναΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών, σε φουρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα.)
- 250γρ. ζάχαρη
- 8 κ.σ. νερό
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Φτιάχνουμε το παγωτό: χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να γίνουν ένα μείγμα αφράτο.
- Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί. Παγώνουμε το μείγμα στο ψυγείο.
- Πλένουμε τα φιστίκια καλά και τα στεγνώνουμε σε πετσέτα.Τα απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψάκι.
- Φτιάχνουμε καραμέλα. Διαλύουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μικρό τηγανάκι. Προσέχουμε να μην βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει το σιρόπι ένα ομοιόμορφο χρυσοκάστανο χρώμα το ρίχνουμε στα φιστίκια κι ανακατεύουμε γρήγορα να πάει παντού. Βάζουμε τα φιστίκια σε σακούλα και με τη βοήθεια ενός πλάστη τα σπάζουμε σε κομματάκια.
- Ανακατεύουμε τα τρίμματα με το παγωτό και το βάζουμε στην κατάψυξη σε θήκες για παγάκια.
- Όταν ετοιμάζεται να πήξει το βγάζουμε και το χτυπάμε με σύρμα. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4906
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο