Ο κόλπος της Καλλονής της Λέσβου έχει πληθώρα σε παπαλίνες (μικρές σαρδέλες), οι οποίες αλιεύονται κυρίως από τα μέσα Ιουνίου και μέχρι το φθινόπωρο.
Παπαλίνες στα κάρβουνα
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό παπαλίνες
- ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε επάνω τις παπαλίνες.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις παπαλίνες. Καρυκεύουμε και τις λαδώνουμε καλά μέσα σε σκεύος. Τις αφήνουμε στο σκεύος για περίπου 1 ώρα.
- Ψήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά από τη μια πλευρά, λαδώνουμε την πάνω πλευρά των ψαριών με πινελάκι και γυρνάμε τη σχάρα (είναι προτιμότερο για τα πολύ μικρά ψάρια να χρησιμοποιούμε τη σχάρα διπλής όψης). Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 2-3 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 2633
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο