Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Πατατοσαλάτα με μπέικον
Υλικά συνταγής
- ½ κιλό πατάτες
- 4 καρότα περασμένα από τον τρίφτη
- 50γρ. μπέικον σε κυβάκια
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- 10 κλωναράκια σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 4-5 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τις βάζουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Παράλληλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το μπέικον (χωρίς την προσθήκη ελαιόλαδου) σ’ ένα τηγάνι και προσθέτουμε το φασκόμηλο για να βγάλει τα αρώματά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Τοποθετούμε σε μία μπασίνα τις πατάτες, το μπέικον, τα καρότα και το σχοινόπρασο.
- Φτιάχνουμε τη σος: σε μπολάκι χτυπάμε δυνατά με σύρμα το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα με το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε τα υλικά στη μπασίνα με της σος και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9525
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο