Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεΐνη. Επίσης, είναι πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και βιταμίνης D.
Πεϊνιρλί με κασεράκι και φρέσκο βούτυρο
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο
- 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- νερό (όσο πάρει)
για τη γέμιση
- 18 φέτες κασέρι
- 6 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
Ποντιακές συνταγές (Γενικά)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό και ζυμώνουμε. Βάζουμε τόσο νερό όσο η ζύμη μας να είναι σφιχτή.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου. Μετά από 1 ώρα χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε οβάλ σχήμα γυρνάμε τις άκρες γύρω γύρω ώστε να φτιάξουμε βαρκούλες. Προσθέτουμε στο εσωτερικό κάθε βαρκούλας ένα κουταλάκι βούτυρο και 3 φέτες κασέρι.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσει το κασέρι (περίπου 35 λεπτά).
- Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο προσθέτουμε 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο πάνω από το κασέρι όσο είναι ζεστό το πεϊνιρλί και σερβίρουμε.
Γενικά
Ποντιακές συνταγές
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6710
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο