Η ρόκα έχει διουρητικές, τονωτικές και καθαρτικές ιδιότητες, είναι πλούσια σε βιταμίνες C ,A ,Ε ασβέστειο και κάλιο. Όπως όλα τα λαχανικά με πράσινο χρώμα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
Θεωρείται...
Πέστο ρόκας
Υλικά συνταγής
- 2 φλιτζ. ρόκα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπολ
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τη ρόκα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο στο μπλέντερ, ενώ χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά, τόσο ώστε να γίνει λείο το πέστοΣάλτσες που γίνονται πολτοποιώντας το βασικό υλικό που θελουμε να κάνουμε πέστο με ελαιόλαδο και σκόρδο (και άλλα υλικά ανάλογα με τη συνταγή) και στο τέλος προσθέτουμε παρμεζάνα ή πεκορίνο τυρί. Πιο γνωστό είναι το pesto genovese (πέστο βασιλικού.) Οι σάλτσες πέστο γίνονται σήμερα σε μίξερ χάρην γρηγοράδας και ευκολίας, το καλύτερο αποτέλεσμα όμως έχουν τα πέστο που γίνονται στο γουδί..
- Τοποθετούμε το μίγμα σ' ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα.
- Δοκιμάζουμε το μίγμα στο αλάτι και προσθέτουμε εφόσον χρειάζεται.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Οι αφροδισιακές ιδιότητες της ρόκας είχαν διαπιστωθεί από τους αρχαίους αιγύπτιους και ήταν γνωστές και στους ρωμαίους.
Οι στρατιώτες απαγορευόταν να τρώνε ρόκα για να μην παρεκτρέπονται ερωτικά...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Οι σάλτσες πέστο μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι 4 μέρες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6703
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο