Tα κάστανα είναι πηγή βιταμίνης C, B1, B2 και αμινοξέων. Συμβάλλουν στην καταπολέμηση του άγχους και της κόπωσης, αλλά και στη μείωση της LDL-χοληστερόλης. Περιέχουν επίσης ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο...
Πιλάφι με συκώτι, κάστανα και σταφίδες
Υλικά συνταγής
- 2 φλιτζ. ρύζι μπονέτ
- 5 φλιτζ. ζωμός κότας ή λαχανικών
- 250γρ. συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε ζάρια
- 2 σφηνοπότηρα κρασί λευκό
- 8 κάστανα βρασμένα
- 3 κ.σ σταφίδα ξανθή
- 3 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 πρέζα κανέλα
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το συκώτι μέχρι να ψηθεί. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε ζεστό τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο.
- Στην ίδια κατσαρόλα καβουρδίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών, σε φουρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. το κουκουνάρι και προσθέτουμε τις σταφίδες, τα κάστανα καθαρισμένα, την κανέλα αλάτι, πιπέρι και το ρύζι. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. το ρύζι με το κρασί και 2 λεπτά αργότερα προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το ρύζι χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσειΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να ρουφήξει όλο το ζωμό για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα συκωτάκια και τον άνηθο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8916
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο