Ο φημισμένος ναπολιτάνος σεφ Ραφαέλ Εσπόζιτο, προς τιμήν της Ιταλίδας βασίλισσας Μαργαρίτα, έφτιαξε την πρώτη πίτσα με όνομα. Η πίτσα ήταν γαρνιρισμένη με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό, ώστε να...
Πίτσα με σαλάμι αέρος και ελιές
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 3-4 φλιτζ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 φλιτζ. γάλα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
για τη σάλτσα
- 1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή χυμό εμπορίου
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
για την πίτσα
- 10 φέτες σαλάμι αέρος
- 2 φλιτζ.γκούντα
- 2 πιπεριές πράσινες
- ½ φλιτζ. ελιές καλαμών χωρις κουκούτσι (ολόκληρες ή σε φέτες)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 1 πίτσα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
- Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα. Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο λάδι το μπέικον και προσθέτουμε τη σάλτσα να πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί κι «ανοίγουμε» τη ζύμη.
- Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (πρώτα την σάλτσα και μετά τα υπόλοιπα) και ψήνουμε στους 180ο μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι.
- Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει στο κάτω μέρος.
Αυτό το ήξερες
Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8652
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο