Η γκοργκοντζόλα είναι ένα αγελαδινό μπλέ τυρί με καταγωγή από την περιοχή Gorgonzola του Μιλάνο. Ανήκει στα ΠΟΠ τυριά της Ιταλίας. Υπάρχουν δύο ποικιλίες αυτού του τυριού, η gorgonzola dolce (γλυκιά...
Πίτσα τζόλα
Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο ζύμης για πίτσα φρέσκια από το ψυγείο
- 80ml σάλτσα ντομάτας
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ρίγανη
- πιπέρι
- 200γρ ιταλικό τυρί ασιάγκο (asiago)
- 1 μανιτάρι πορτομπέλο σε φέτες
- 50γρ. μπέικον
- 3 κ.σ. γκοργκοτζόλα γλυκιά
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC μαζί με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε για την πίτσα για περίπου 10 λεπτά.
- Έπειτα, στο ταψί του φούρνου τοποθετούμε λαδόκολλα και απλώνουμε τη ζύμη.
- Σε μπολ αναμειγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, ρίγανη και πιπέρι. Απλώνουμε τη σάλτσα στη ζύμη με ένα κουταλάκι.
- Τρίβουμε το τυρί (ασιάγκο) και το απλώνουμε στη ζύμη. Από πάνω βάζουμε τις φέτες από το μανιτάρι και από πάνω απλώνουμε τη γκοργκοτζόλα.
- Ψήνουμε την πίτσα για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε τον φούρνο, τραβάμε το ταψί, απλώνουμε το μπέικον και επανατοποθετούμε το ταψί στον φούρνο για άλλα 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστή.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6374
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο