Πολίτικη σαλάτα με γλυκάνισο και κόλιανδρο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • ⅓ από ένα μικρό λάχανο
  • 1 καρότο μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κλωναράκι σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 2 κ.σ. τριμμένη ρίζα μάραθου
  • ¼ κ.γ. γλυκάνισος
  • ¼ κ.γ. κόλιανδρος
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. ούζο
  • ⅓ φλιτζ. ξύδι λευκό
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε το λάχανο σε μια λεκάνη με νερό και λίγο ξύδι ώστε να πλυθεί. Ετοιμάζουμε τις πιπεριές, το σέλινο, τη ρίζα μάραθου και το καρότο, όπως περιγράφεται στα υλικά της συνταγής.
  2. Κόβουμε λεπτό το λάχανο με το μαχαίρι ή το τρίβουμε σε τρίφτη λαχανικών ή σε κιθάρα.
  3. Αφού κόψουμε το λάχανο, το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά και τα τρίβουμε με αλάτι και ξύδι σε τρυπητό να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το γλυκάνισο, τον κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική. και το μπούκοβο και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε το μείγμα μαζί με το ξύδι σε βαθύ τάπερ και γεμίζουμε με νερό τόσο όσο να σκεπάζει ίσα-ίσα τη σαλάτα. Αφήνουμε να μαριναριστείΗ διαδικασία του μαριναρίσματος. Βάζουμε τα τρόφιμα σε υγρό μείγμα, για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. για τουλάχιστον 2 ώρες. Έτσι διατηρείται τουλάχιστον μια εβδομάδα.
  5. Για να σερβίρουμε στραγγίζουμε τη σαλάτα από το νερό και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ούζο.
Γενικά
Πολίτικες συνταγές

Αυτό το ήξερες

Το καρότο θεωρείται ότι κάνει πολύ καλό στην όραση, γεγονός που επιβεβαιώνει και η επιστημονική κοινότητα, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι βοηθά τον οργανισμό να απορροφά ευκολότερα το ασβέστιο.
Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την πικάντικη στο ψυγείο για 15 μέρες, περίπου, κάνουμε την εξής διαδικασία: αφού κόψουμε το λάχανο το αλατίζουμε τόσο όσο μας αρέσει για την σαλάτα, προσθέτουμε ξύδι και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5870 Εμφανίσεις σήμερα: 0