Tα κάστανα είναι πηγή βιταμίνης C, B1, B2 και αμινοξέων. Συμβάλλουν στην καταπολέμηση του άγχους και της κόπωσης, αλλά και στη μείωση της LDL-χοληστερόλης. Περιέχουν επίσης ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο...
Πουρές κάστανου
Υλικά συνταγής
- 1200γρ. κάστανα ή 1 κιλό προβρασμένα
- 1 φλιτζ. ζωμός κρέατος ή νερό
- 1 φλιτζ. γάλα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χαράζουμε και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τα κάστανα για 15 περίπου λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Τα ξεφλουδίζουμε και κρατάμε 1 κιλό από την σάρκα τους.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το σκόρδο, προσθέτουμε τα κάστανα και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και το γάλα και τα σιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά και να μαλακώσουν.
- ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Τα περνάμε από το μύλο του πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό..
- Σερβίρουμε σαν συνοδευτικό σε κρέατα.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Για να μην πιάσει κρούστα ο πουρές, τον καλύπτουμε με λαδόκολλα η οποία ακουμπάει πάνω στην επιφάνειά του.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6626
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο