Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Πουρές πατάτας με μανιτάρια
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό πατάτες
- 300γρ. μανιτάρια λευκά
- 100ml γάλα
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100γρ. βούτυρο φρέσκο
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τις πατάτες σε μία κατσαρόλα για 40-45 λεπτά περίπου με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα. Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο λαχανικών ή τις λιώνουμε με εργαλείο για πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό..
- Βάζουμε τον πουρέ σε μπολ. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, το γάλα και 100ml κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα από την κατσαρόλα στον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε καλά.
- Παράλληλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε αντικολλητικό τηγάνι στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια και μόλις μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα. περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Μόλις δέσειΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η σάλτσα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια στις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11962
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο