Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά...
Πράσινη σαλάτα με ελιές, φέτα και πάπρικα
Υλικά συνταγής
- 1 μεγάλη ρίζα μαρούλι
- 100γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. σπασμένη σε μικρά κομμάτια
- 2-3 φέτες ημίσκληρο τυρί κομμένο σε ζαράκια
- 1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες
- 4 κ.σ. πράσινες ελιές σε ροδέλες
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 2 δόσεις βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι. μελιού
- αλάτι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το μαρούλι και την πιπεριά και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα τυριά, τις ελιές, την ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και την βινεκρέτ μελιού.
- Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε Ρίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. από πάνω με λίγη επιπλέον πάπρικα. Σερβίρουμε αμέσως.
Αυτό το ήξερες
Η πάπρικα είναι ο στενός συγγενής του τσίλι και του πιπεριού από λαχανικά. Υπάρχουν περί τους 30 τύπους πάπρικας γλυκές και καυτερές. Οι πάπρικες αποξηραίνονται κι αλέθονται. Η πιο γνωστή είναι η...
Η πρώτη αναφορά όσον αφορά το τυρί και την φέτα είναι γνωστή από την Οδύσσεια του Ομήρου. Συγκεκριμένα η ιστορία του κύκλωπα Πολύφημου μας περιγράφει ότι ήταν ο πρώτος που κατασκεύαζε φέτα και...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5956
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο