Το πράσο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες από τον Ιπποκράτη. Θεωρείται διουρητικό και χρησιμοποιείται κατά της κυτταρίτιδας, κατά του πρηξίματος των χεριών και των ποδιών. Είναι...
Πρασόρυζο
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζ. ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
- 1 φλιτζ. νερό
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 - 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ζεματίζουμε τα πράσα για να γίνουν πιο ελαφριά. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε τα πράσα. Τα ανακατεύουμε να πάρουν λάδι όλα και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το νερό.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα. Πλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε.
- Προσθέτουμε το ρύζι στα πράσα κι ανακατεύουμε τακτικά να μην κολλήσει.
- Μόλις γίνει το ρύζι αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 24605
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο