Πρασόρυζο λεμονάτο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4-5 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
  • 2 καρότα σε κυβάκια
  • ½ φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • ½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • ¾ κούπας ρύζι νυχάκι ή γλασσέ
  • 1 ½ κύβο λαχανικών ή ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. βασιλικό ξερό
  • λίγο μαϊντανό
  • ½ κ.γ. δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
Honeybita
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και το σκόρδο. Μόλις καραμελώσουν προσθέτουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά ελαφρώς. Κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  2. Αφού τα ανακατέψουμε 2-3 φορές, σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  3. Κι ήρθε η ώρα των μπαχαρικών: καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό και δεντρολίβανο. Προσθέτουμε νεράκι (περίπου 2 ποτήρια) και τον κύβο λαχανικών και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  4. Μόλις είναι έτοιμο, βρασμένο το πράσο προσθέτουμε και το ρυζάκι μας (προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται) και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να χυλώσει το ζουμάκι μας.
  5. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με φρέσκο ψωμάκι και συνοδεύουμε με φέτα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 24435 Εμφανίσεις σήμερα: 0