Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Ψαρόσουπα με τραχανά
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό ψάρια (ροφός, σκορπίνα, βραστόψαρα)
- 1 φλιτζ. τραχανάς ξινός
- 4 καρότα
- 4 πατάτες
- 1 γλυκοπατάτα
- 1 κρεμμύδι
- 2 κλωνάρια και 1 ρίζα σέλινο
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μπούκοβο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τα λαχανικά (εκτός από την γλυκοπατάτα) μαζί με δυόμιση-τρία λίτρα νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε να σιγοβράσουνΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 15 λεπτά (από την ώρα που θα πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.) και έπειτα προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τα ψάρια. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ακόμη, ανάλογα και με το μέγεθος των ψαριών που χρησιμοποιούμε. Αφαιρούμε τα ψάρια από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τον τραχανά.
- Μπορούμε να σερβίρουμε την σούπα με όλα τα λαχανικά, τον τραχανά και το ψάρι ή μπορούμε να σερβίρουμε το ψάρι με τα λαχανικά σε πιατέλα και ξεχωριστά την τραχανόσουπα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7374
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο