Ψήμα με κοτόπουλο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • ½ ματσάκι δυόσμος
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 2 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
  • 1 ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και τον πελτέ. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Αραιώνουμε σε λίγο νερό τον πελτέ και τον προσθέτουμε στο τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κοτόπουλο. Τα ανακατεύουμε ελαφρώς και τα κατεβάζουμε από την φωτιά.
  2. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω 1 φλιτζάνι νερό.
  3. Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα βάζουμε πάνω από το ρύζι. Το ταψί μας πρέπει να είναι σχετικά μικρό ώστε το κοτόπουλο να καλύπτει όλη την επιφάνεια του ρυζιού.
  4. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολα και μετά με αλουμινόχαρτο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 1 ½ ώρα. Αφού ψηθεί το κοτόπουλο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και ψήνουμε για λίγο ακόμη μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
  5. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το μελωμένο ρυζάκι.

Αυτό το ήξερες

Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει από τα οστά εύκολα και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4071 Εμφανίσεις σήμερα: 2