Ριγκατόνι με λεπτή μπεσαμέλ και παρμεζάνα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. ριγκατόνι ψιλό ή άλλο κοντό ζυμαρικό
  • 20γρ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη

για τη λεπτή μπεσαμέλ

  • 1 λίτρο γάλα ζεστό
  • 70γρ. βούτυρο
  • 70γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. γεμάτο αλάτι
  • ¼ κ.γ. λευκό πιπέρι
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
cookon
Ποσότητα: 4-5 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε κοχλάζων αλατισμένο νερό τα ριγκατόνι να είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο.. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη λεπτή μπεσαμέλΓαλλική σάλτσα με βούτυρο, αλεύρι, γάλα. Γνωστή στην ελληνική κουζίνα για την χρησιμότητα της στον παραδοσιακό μουσακά αλλά και στο παστίτσιο. Το όνομα της το πήρε από τον δημιουργό της, Λουί ντε Μπεσαμέλ.. Κάνουμε ένα ρου. Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε (για να μην μας πιάσει το γάλα). Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ για περίπου 6 λεπτά.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και προσθέτουμε λίγη μπεσαμέλ. Την απλώνουμε στο ταψάκι. Προσθέτουμε τα μισά ριγκατόνι, την μισή μπεσαμέλ και τη μισή παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στο πάνω κάτω μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το τυρί από πάνω.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8029 Εμφανίσεις σήμερα: 0