Για να καταλάβουμε αν πρέπει να βάλουμε κι άλλο ζωμό στο τηγάνι μας σέρνουμε την κουτάλα μας στον πάτο του σκεύους. Αν το ρύζι αφήνει κενό και χρειάζεται κάποια δευτερόλεπτα για να ξανακαλύψει το...
Ριζότο του Ποπάυ
Υλικά συνταγής
- 300γρ. ρύζι (αρμπόριο/νυχάκι/καρολίνα/καρναρόλι (σε ντελικατέσεν)/βιαλόνε νάνο (μόνο σε επιλεγμένα ντελικατέσεν))
- 1 λίτρο ζωμός κότας ή λαχανικών
- ½ κιλό σπανάκι baby
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένο
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 250ml κρασί λευκό ξηρό
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50γρ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (μέχρι να γυαλίσει).
- Σβήνουμε Σταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα (η ποσότητα του κρασιού θα πρέπει να είναι τόση ώστε να καλύπτει ίσα ίσα το ρύζι). Μόλις απορροφηθεί το κρασί ανεβάζουμε το μάτι στο μισό.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά ζεστό ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. τόσο ώστε να μόλις να καλύπτει το ρύζι. Πριν ρίξουμε κι άλλο ζωμό θα πρέπει να έχει απορροφηθεί η προηγούμενη ποσότητα που ρίξαμε.
- Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μόλις απορροφάται ο προηγούμενος που μπήκε και ανακατεύουμε.
- Όταν έχουμε ρίξει περίπου τη μισή ποσότητα του ζωμού, προσθέτουμε και το σπανάκι. Αλατίζουμε και βάζουμε σταδιακά την τελευταία δόση του ζωμού ώστε να διαπιστώσουμε αν χρειάζεται όλη την ποσότητα. (Δοκιμάζουμε)
- Αποσύρουμε από τη φωτιά όσο έχει λίγο ακόμη υγρό γιατί θα το «πιει» μέχρι να σερβίρουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο, τον άνηθο, το χυμό και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού, τριμμένη παρμεζάνα ή μια ελληνική πικάντικη γραβιέρα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5219
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο