Για να διατηρήσουμε τη ρόκα αρκετές μέρες το ψυγείο, την πλένουμε, την αφήνουμε να στεγνώσει σε τρυπητό και την τοποθετούμε με απορροφητικό χαρτί σε τάπερ.
Σίγουρα όμως όσο πιο φρέσκια καταναλώνεται...
Ρόκα με συκομαΐδα και καρύδια
Υλικά συνταγής
- 150γρ. ρόκα baby ή 2 ματσάκια ρόκα
- 50γρ. συκομαΐδα
- 6 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
- 1 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά
για τη βινεγκρέτ
- 1½ κ.σ. μουστάρδα με μέλι ή 1 κ.σ. μουστάρδα και 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε την ρόκα και την αφήνουμε να στεγνώσει ελαφρά. Κόβουμε τη συκομαΐδα σε λεπτές φέτες και κάθε φέτα στα τέσσερα. Προσθέτουμε στη ρόκα τη συκομαΐδα, τα καρύδια, τα τριμμένα τυριά και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι.. Σερβίρουμε αμέσως.
- Σε περίπτωση που έχουμε τραπέζι, μπορούμε να έχουμε έτοιμη τη σαλάτα νωρίτερα και να βάλουμε τη βινεγκρέτ πριν το σερβίρισμα.
Αυτό το ήξερες
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...
Η συκομαΐδα είναι αγαπημένος μεζές των Κερκυραίων. Φτιάχνεται απο αποξηραμένα, πολτοποιημένα σύκα και αρωματίζεται με μούστο, ούζο, λικέρ κουμκουάτ, γλυκάνισο και άφθονο πιπέρι. Μόνη της συνοδεύει...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6640
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο