Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το...
Σάλπες (ή σάρπες) ψητές
Υλικά συνταγής
- 4 σάρπες των 250γρ. – 300γρ.
- ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
- 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σάλπες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
- ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και λαδώνουμε τα ψάρια. Χωρίζουμε την κουταλιά το βούτυρο στα τέσσερα και αλείφουμε κάθε ψάρι με το ¼.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (αν δεν έχουμε λαδόκολλα, απευθείας στο ταψί με λαδάκι), τις σάλπες και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
- Μόλις πάρουν λίγο χρώμα (περίπου 5-7 λεπτά), τα γυρίζουμε πλευρά.
- Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.
- Προσθέτουμε ρίγανη και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Τα θαλασσινά ψάρια είναι καλή πηγή ιωδίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν και ασβέστιο σε περίπτωση που τα κόκαλά τους είναι τρυφερά και τρώγονται.
Επίσης, θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον...
Αν είναι μεγαλα τα ψαρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν νοστιμιά από το αλάτι.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Τη ρίγανη τη βάζουμε στο τέλος για να μην πικρίσουν τα ψάρια μας.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 25489
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο