Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένη, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση.
Σάλτσα μαρινάρα
Υλικά συνταγής
- 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ½ καρότο κομμένο στον τρίφτη
- ½ κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή χυμό
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 φλιτζάνια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις ντομάτες και το φύλλο δάφνης και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου.
- Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες και το φύλλο δάφνης και σιγοβράουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
- Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Η συκγεκριμένη σάλτσα ταιριάζει σε πολλά πιάτα και μπορείτε να την προσθέσετε σε κρέας, σε κοτόπουλο, σε θαλασσινά, στα ζυμαρικά σας αλλά επίσης μπορείτε να συνοδέψετε διάφορα ορεκτικά και να τους δώσετε πιο πικάντικη γεύση.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4954
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο