Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Σάλτσα ντομάτας
Υλικά συνταγής
- 1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή χυμός εμπορίου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μικρό μπολ
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα μας να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Αυτό το ήξερες
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3979
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο