Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το...
Σαρδέλες με πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό σαρδέλες
- 4 κόκκινες πιπεριές
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σαρδέλες μας.Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
- Ανακατεύουμε τις σαρδέλες μέσα στο ταψί με τις πιπεριές, το αλάτι το πιπέρι και τη ρίγανη. Στρώνουμε τις σαρδέλες να είναι ομοιόμορφα απλωμένες στο ταψάκι μας και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. οι σαρδέλες, περίπου 30 λεπτά. Στο σερβίρισμα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.
Αυτό το ήξερες
Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4948
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο