Αν είναι μεγαλα τα ψαρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν νοστιμιά από το αλάτι.
Τσιπούρες με μουστάρδα στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 2 τσιπούρες
- ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
- θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. ή ρίγανη προαιρετικά
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις τσιπούρες από λέπια και εντόσθια. Αλατίζουμε και λαδώνουμε τα ψάρια καλά και στην κοιλιά. Αλείφουμε με την μουστάρδα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (αν δεν έχουμε λαδόκολλα, απευθείας στο ταψί με λαδάκι), από πάνω βάζουμε τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω βάζουμε τα ψάρια.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα (περίπου 9 λεπτά), τα γυρίζουμε πλευρά. Ψήνουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Στο σερβίρισμα προσθέτουμε ρίγανη ή θυμάρι και το χυμό λεμονιού.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13998
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο