Tips: «Πώς ψήνονται άραγε σωστά τα ψάρια στη σχάρα;» Είναι η ερώτηση που βασανίζει κάθε άπειρο ψήστη! Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως, με τον καιρό θα μάθεις, αλλά μέχρι να περάσει ο καιρός διάβασε...
Σφυρίδα στη σχάρα
Υλικά συνταγής
- 1 σφυρίδα (περίπου 1 κιλό)
- ελαιόλαδο για να αλείψουμε το ψάρι
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 3-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
στη σχάρα του φούρνου
- Προθερμαίνουμε το φούρνο ώστε να ζεσταθεί η σχάρα καλά στους 200οC. Λαδώνουμε τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε επάνω τη σφυρίδα.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τη σφυρίδα. Καρυκεύουμε Προσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. και τη λαδώνουμε καλά.
- Χαράζουμε τα παχιά σημεία διαγώνια ή κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς και από τις δύο πλευρές.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού, μέχρι να πάρει η πέτσα χρώμα. Θα χρειαστούμε συνολικά περίπου 35 με 40 λεπτά ψήσιμο.
στα κάρβουνα
- Αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα μας πριν βάλουμε το ψάρι επάνω.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τη σφυρίδα. Αλατίζουμε και τη λαδώνουμε καλά.
- Χαράζουμε τα παχιά σημεία διαγώνια ή κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς και από τις δύο πλευρές.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού, μέχρι να πάρει η πέτσα χρώμα. Θα χρειαστούμε συνολικά περίπου 30 λεπτά ψήσιμο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 16696
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο