Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...
Σολομός με πατάτες και καρότα στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 4 φέτες ή φιλέτα φρέσκου σολομού
- 1 κιλό πατάτες baby ή πατάτες κομμένες στο ίδιο μέγεθος
- 1 καρότο σε μπαστουνάκια
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. νερό ή ζωμός λαχανικών
- λίγο θυμάρι αποξηραμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ξεφλουδίζουμε ή τρίβουμε δυνατά τη φλούδα από τις πατάτες. Βράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε πυρέξ. Προσθέτουμε τα καρότα σε λεπτά μπαστουνάκια.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά., το χυμό λεμονιού, το νερό ή τον ζωμό και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Περιχύνουμε τις πατάτες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 °C για 20 λεπτά.
- Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις φέτες/φιλέτα σολομού. Προσθέτουμε το σολομό πάνω από τις πατάτες. Ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 220 °C και ψήνουμε για 12 επιπλέον λεπτά στο φούρνο.
Αυτό το ήξερες
Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 26461
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο