Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Σουφλέ με πιπεριές
Υλικά συνταγής
- ½ κιλό πράσινες πιπεριές μακρόστενες
- ½ κιλό κόκκινες πιπεριές
- 250 γραμ. τυρί ρεγκάτο (κίτρινο)
- 250 γραμ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.
- 250 γραμ. κεφαλογραβιέραΠαραδοσιακό ελληνικό σκληρό τυρί. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα με μείξη κατσικίσιου σε μικρές ποσότητες. Ωριμάζει για τρείς μήνες και τρώγεται σαν επιτραπέζιο, τριμμένο ή σαγανάκι.
- Λίγο βούτυρο
- μπεσαμέλΓαλλική σάλτσα με βούτυρο, αλεύρι, γάλα. Γνωστή στην ελληνική κουζίνα για την χρησιμότητα της στον παραδοσιακό μουσακά αλλά και στο παστίτσιο. Το όνομα της το πήρε από τον δημιουργό της, Λουί ντε Μπεσαμέλ.
aris950
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Τηγανίζουμε τις πιπεριές και τις ξεφλουδίζουμε.
- Σε ένα πυρέξ βουτυρωμένο βάζω μια στρώση πράσινες πιπεριές, μια στρώση τυριά τριμμένα, μια στρώση κόκκινες, ξανά μια στρώση τυριά και από πάνω μπεσαμέλΓαλλική σάλτσα με βούτυρο, αλεύρι, γάλα. Γνωστή στην ελληνική κουζίνα για την χρησιμότητα της στον παραδοσιακό μουσακά αλλά και στο παστίτσιο. Το όνομα της το πήρε από τον δημιουργό της, Λουί ντε Μπεσαμέλ..
- Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα για περίπου 45 λεπτά.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5754
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο