Οι σούπες αποτελούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος από νερό κι έτσι μπορούν να συνεισφέρουν στην ενυδάτωση του οργανισμού
Σούπα φακές
Υλικά συνταγής
- 500γρ. φακές
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτί χυμό ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κόκκινη πάπρικα, γλυκιά
- ρίγανη
- πιπέρι
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό τις φακές να βράσουν. Από την ώρα που παίρνουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. αφήνουμε για 10-15 λεπτά.
- Σουρώνουμε τις φακές και πετάμε το νερό.
- Γεμίζουμε τη κατσαρόλα μας με ζεστό νερό, να είναι το νερό περίπου 3 δάχτυλα πάνω από τις φακές.
- Βάζουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλάτι.
- Αφήνουμε να πάρει βράση και κατεβάζουμε το μάτι στο μισό.
- Δοκιμάζουμε σε περίπου 1 ώρα, όταν οι φακές έχουν μαλακώσει ρίχνουμε αλάτι και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να βράσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Οι φακές είναι πλούσιες σε σίδηρο και φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερίνης. Ακόμα, είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε μαγνήσιο και...
Μην ξεχνάτε ότι τα όσπρια θα πρέπει να συνδυάζονται με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (όπως πιπεριά πράσινη, ντομάτα, πορτοκάλι) Β-καροτένιο (όπως καρότο) και μηλικό οξύ (όπως πράσινα μήλα, αχλάδια,...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Έχουμε ζεστό νερό έτοιμο στον βραστήρα μας σε περίπτωση που χρειαστεί να συμπληρώσουμε.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 51443
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο