Οι σούπες αποτελούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος από νερό κι έτσι μπορούν να συνεισφέρουν στην ενυδάτωση του οργανισμού
Σούπα κρέμα με σέλερι
Υλικά συνταγής
- 1 σέλερι μεγάλο χοντροκομμένο (περίπου 500γρ.)
- 1 μέτρια πατάτα σε κύβους
- 6 φλιτζ. ζωμός κότας ή νερό
- ¾ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο στα δύο
- ½ φλιτζ. μαϊντανός χοντροκομμένος
- ½ φλιτζ. μέντα χοντροκομμένη
- ⅓ κ.γ. φρέσκο βούτυρο ανά μερίδα (για το σερβίρισμα στο τέλος)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε το καρότο, το μαϊντανό και τη μέντα σε τούλι και τα δένουμεΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο..
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σέλεριΠοικιλία σέλινου. Υπάρχει λευκό και πράσινο., την πατάτα, το ζωμό κότας ή το νερό και το πουγκάκι μας και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Αφαιρούμε το πουγκάκι.
- Περνάμε τη σούπα από μπλέντερ και ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με φρέσκο βούτυρο.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Η σούπα αυτή είναι πολύ νόστιμη αν σερβιριστεί και κρύα.
Για περισσότερη γεύση και ομορφιά, μπορούμε αντί για μαϊντανό και μέντα στο βράσιμο, να σερβίρουμε τη σούπα μας με αρωματικό βούτυρο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13709
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο