Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
- 500γρ. σπαγγέτι Νο10 (ένα πακέτο)
- νερό (5L για το βράσιμο)
- 50γρ. αλάτι
για τη σάλτσα
- 500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
για τα κεφτεδάκια
- 350γρ. κιμάς ανάμεικτος ή μοσχαρίσιος
- 1 αυγό
- 100γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 κ.γ. ή 5 φύλλα δυόσμος ξερός ή φρέσκος
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
- Ζυμώνουμε τον κιμά με το αυγό, την φρυγανιάΞεραμένο ψωμί, σε φέτες ή τριμμένο., το κύμινο, το δυόσμο και τη μία κ.σ. ελαιόλαδο.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια στο ½ φλιτζ. ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
- Στραγγίζουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί.
- Στο σκεύος που τα τηγανίσαμε αφαιρούμε το πολύ λάδι και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Δε σπάμε τα ζυμαρικά!
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4870
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο