Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Σπιτική σάλτσα γουορσεστερσαϊρ (Worcestershiresauce)
Υλικά συνταγής
- 1 φλιτζ. μαρμελάδα δαμάσκηνο
- 1 φλιτζ. πετιμέζι
- 6 φλιτζ. ξύδι καλής ποιότητας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή 2 μικρά)
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. πάπρικα καυτερή
- 2 κ.γ. μπαχάρι σκόνη
- ½ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3 - 4 βάζα 250γρ.
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύοντας διαρκώς.
- Σιγοβράζουμε το μείγμα για περίπου 1 ώρα, χωρίς το καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Σουρώνουμε τη σάλτσα και την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα ή μπουκάλια. Αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος και μετά το άνοιγμα στο ψυγείο.
Αυτό το ήξερες
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας:
1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε ανάποδα να...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6030
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο