Στήθος γαλοπούλας με γάλα καρύδας

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 600γρ. στήθος γαλοπούλας
  • 2 φλιτζ. ζωμός κότας ή λαχανικών
  • 250ml. γάλα καρύδας
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκκομένη
  • 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. βασιλικός (ψιλοκομμένα φύλλα)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε την γαλοπούλα σε 4 κομμάτια. Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη γαλοπούλα μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τα σοτάρουμε κι αυτά ελαφρά. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει η γαλοπούλα (περίπου 30 λεπτά). Όταν βράσει στραγγίζουμε τα λαχανικά και τη γαλοπούλα από την κατσαρόλα.
  3. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας και προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τα λαχανικά και τον βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι πρώτοι που εξημέρωσαν τις γαλοπούλες θεωρείται πως είναι οι Αζτέκοι. Οι Ισπανοί συνάντησαν στο Μεξικό πρώτη φορά γαλοπούλες και τις ονόμασαν ινδικό κοτόπουλο, επειδή πίστευαν πως βρίσκονται στις...
H καρύδα είναι πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, βιταμινών και μετάλλων. Ειναι εξαιρετικά ευεργετική στο δέρμα και συγκεκριμένα στην αποτοξίνωση του. Πιο γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες είναι...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5075 Εμφανίσεις σήμερα: 0