Οι πρώτοι που εξημέρωσαν τις γαλοπούλες θεωρείται πως είναι οι Αζτέκοι.
Οι Ισπανοί συνάντησαν στο Μεξικό πρώτη φορά γαλοπούλες και τις ονόμασαν ινδικό κοτόπουλο, επειδή πίστευαν πως βρίσκονται στις...
Στήθος γαλοπούλας με γάλα καρύδας
Υλικά συνταγής
- 600γρ. στήθος γαλοπούλας
- 2 φλιτζ. ζωμός κότας ή λαχανικών
- 250ml. γάλα καρύδας
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκκομένη
- 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. βασιλικός (ψιλοκομμένα φύλλα)
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε την γαλοπούλα σε 4 κομμάτια. Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τη γαλοπούλα μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά, τα σοτάρουμε κι αυτά ελαφρά. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει η γαλοπούλα (περίπου 30 λεπτά). Όταν βράσει στραγγίζουμε τα λαχανικά και τη γαλοπούλα από την κατσαρόλα.
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας και προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τα λαχανικά και τον βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος.. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
H καρύδα είναι πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, βιταμινών και μετάλλων. Ειναι εξαιρετικά ευεργετική στο δέρμα και συγκεκριμένα στην αποτοξίνωση του. Πιο γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες είναι...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4935
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο