Οι πρώτοι που εξημέρωσαν τις γαλοπούλες θεωρείται πως είναι οι Αζτέκοι.
Οι Ισπανοί συνάντησαν στο Μεξικό πρώτη φορά γαλοπούλες και τις ονόμασαν ινδικό κοτόπουλο, επειδή πίστευαν πως βρίσκονται στις...
Στήθος γαλοπούλας γεμιστό
Υλικά συνταγής
- 4½ κιλά στήθος γαλοπούλας
- 100γρ. μπέικον σε λωρίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 καρότα κομμένο σε ροδέλες
- 1 σκόρδο
- 400γρ. κιμάς ανάμικτος
- ¼ κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 πατάτα βραστή λιωμένη
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 200ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 400ml ζωμός κότας
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε βαθύ τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τον κιμά. Μόλις σοταριστεί καλά ο κιμάς αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό το χυμό λεμονιού, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Προσθέτουμε την πατάτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC, ανοίγουμε το κρέας σε ξύλο κοπής ή στον πάγκο και το χτυπάμε με σφυράκι κρέατος να λεπτύνει και να πάρει παραλληλόγραμμο σχήμα. Βάζουμε γέμιση στο στήθος της γαλοπούλας και τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις..
- Κλείνουμε το ρολό με οδοντογλυφίδες και στις άκρες και στην ένωση και τυλίγουμε με τις φέτες μπέικον. Δένουμε με σπάγκο. Βάζουμε σε ταψί τις φέτες κρεμμύδι και τα καρότα και από πάνω το ρολό. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μιάμιση ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και αλείφουμε το ρολό με τα ζουμιά από το ταψί.
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα.
- Σουρώνουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. από το ταψί και το κρατάμε. Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά ενώ ανακατεύουμε. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό κότας και το ζωμό από το ταψί. BράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τη σάλτσα μέχρι να δέσειΚάνω εναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. και σερβίρουμε το ρολό με την σάλτσα του.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3032
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο