Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεΐνη. Επίσης, είναι πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και βιταμίνης D.
Στραπατσάδα
Υλικά συνταγής
- 2-3 αυγά
- 3 ντομάτες μεγάλες, ώριμες ή 500γρ. ντομάτες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
- 100 γρ. φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε στο multi ή στον τρίφτη.
- Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε, την πιπεριά τις ντομάτες, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., μειώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μισό. Σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου.
- Σπάμε τα αυγά με πιρούνι ή σύρμα. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Σπάμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. σε κομματάκια, την προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το μυστικό για μια νόστιμη στραπατσάδα είναι να βράσει καλά η ντομάτα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 17834
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο