Συνταγή για ρύζι μπασμάτι
Υλικά συνταγής
- 300γρ. ρύζι μπασμάτι
- 600ml. νερό ή ζωμό κότας
- 2-3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το μπασμάτι σε ένα σουρωτήρι, το ξεπλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, λίγο αλάτι και το ρύζι σε δυνατή φωτιά.
- Με το που πάρει μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και μαγειρεύουμε με μισόκλειστο καπάκι.
- Όταν πιει το νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπρίκι ή κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. βούτυρο μέχρι να «καραμελώσει».
- Περιχύνουμε το μπασμάτι με το βούτυρο και σερβίρουμε.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7097
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο