Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...
Τεμπέλικη κολοκυθόπιτα
Υλικά συνταγής
- 2 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 φλιτζ. γάλα
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 3 κολοκυθάκια μέτριου μεγέθους
- ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ κιλό φέτα ή λευκό τυρί
- 4 αυγά
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τους ρίχνουμε λίγο αλάτι. Χτυπάμε με μίξερ το τα αυγά να αφρατέψουν, προσθέτουμε το λάδι και το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι και το μπέικιν.
- Στραγγίζουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια πιεζοντας τα στα χέρια σαν να τα στίβουμε.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τον άνηθο και τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί (Νο36) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 75 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 56840
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο