Το λάχανο σε οποιαδήποτε μορφή του, ωμό ή βρασμένο, είναι πολύτιμο για την υγεία μας καθώς περιέχει βιταμίνη Α και C, φωλικό οξύ, φώσφορο, θείο, ιώδιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο και μαγγάνιο.
Τονοσαλάτα με λουίζα και λάχανο
Υλικά συνταγής
- ½ λάχανο μικρό τριμμένο
- 1 καρότο μικρό τριμμένο
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φετάκια
- 1 τόνος (κονσέρβα)
- 1 κ.σ. λουίζα αποξηραμένη τριμμένη
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός τους)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα λαχανικά με άφθονο νερό και τα κόβουμε. Τρίβουμε το λάχανο και το καρότο με αλάτι. Τα ξεπλένουμε με λίγο νερό κρύο και τα αφήνουμε σε τρυπητό για δέκα λεπτά να στραγγίσει. Βάζουμε σε σαλατιέρα και ανακατεύουμε με τον τόνο, το ελαιόλαδο, τη μισή λουίζα, το λεμόνι και το πιπέρι.
- Τρίβουμε από πάνω την υπόλοιπη λουίζα και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.
Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Η λουίζα θεωρείται φυτό τονωτικό και εφιδρωτικό. Χρησιμοποιείται συνήθως σε περιόδους δίαιτας καθώς πιστεύται οτι βοηθάει κατά της κατακράτησης υγρών και διεγείρει τον μεταβολισμό. Αναδύει ένα άρωμα...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6096
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο