Το όνομά της προέρχεται από την ιταλική "melanzana" και κατάγεται από την Ασία. Στην Ευρώπη, τη μελιτζάνα καλλιεργούν κυρίως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της...
Τορτίγια με λαχανικά
Υλικά συνταγής
- 8 τορτίγιες
- 1 μελιτζάνα
- 1 κολοκυθάκι
- 1 πιπεριά πράσινη
- 3 μανιτάρια πόρτο μπέλο
- 1 ντομάτα
- 60γρ. φέτα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί, τριμμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. ζεστό νερό
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα λαχανικά μας, εκτός από την ντομάτα. Τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε τηγάνι μέχρι να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα..
- Κόβουμε τη ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. και την προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσειΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η σάλτσα.
- Ζεσταίνουμε τις τορτίγιεςΜεξικάνικες λεπτές πίτες. Κυκλοφορούν στο εμπόριο έτοιμες και χρειάζονται 1-2 λεπτά ψήσιμο. Τορτίγια ονομάζεται και η ισπανική ομελέτα. στο φούρνο για ένα λεπτό, τις γεμίζουμε με τη σάλτσα λαχανικών μας και ρίχνουμε από πάνω τριμμένη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή..
- Τυλίγουμε τις τορτίγιες και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν θέλουμε να δώσουμε στη σάλτσα μας μια πιο γλυκιά γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κ.γ. ζάχαρη μαζί με το αλατοπίπερο, κατά το σοτάρισμα των λαχανικών.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13691
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο