Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.
Τορτίγιες με μοσχαράκι
Υλικά συνταγής
- 8 τορτίγιες
- 500γρ. μοσχάρι ψαχνό κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 3 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
- 1 ρίζα μαρούλι
- 4 καπνιστές πιπεριές χαλαπένιος ή πιπεριές χαλαπένιος σε ξύδι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι ή καλαμπόκι βραστό
- 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα ή μαύρα
- 4 λάιμ (ο χυμός και το ξύσμα τους)
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα
Βόρεια Αμερική (Μεξικό)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, το ξύσμα λάιμ και σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαρούλι, τις ντομάτες, τις πιπεριές χαλαπένιος και τη κόκκινη πιπεριά. Ανακατεύουμε το κρέας μαζί με τα υπόλοιπα υλικά που ψιλοκόψαμε, προσθέτουμε το χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες στο φούρνο ή σε αντικολλητικό τηγάνι, ίσα-ίσα να ζεσταθούν και προσθέτουμε σε κάθε μια από τη γέμιση που φτιάξαμε. Σερβίρουμε.
Μεξικό
Βόρεια Αμερική
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7939
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο