Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Τραχανώτο με μελιτζάνες και φέτα
Υλικά συνταγής
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε μισοφέγγαρα μικρά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 ώριμες ντομάτες περασμένες σε μούλτι
- 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
- 1 φλιτζ. τραχανάς ξινός
- 100γρ. φέτα
- 2 φλιτζ. νερό ζεστό
- 1 κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις μελιτζάνες. Μόλις οι μελιτζάνες ψηθούν προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
- σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για μερικά λεπτά και έπειτα προσθέτουμε και το νερό σιγά-σιγά ανακατεύοντας διαρκώς. Όταν ο τραχανάς ρουφήξει σχεδόν όλο το νερό προσθέτουμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και το μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάει παντού.
Αυτό το ήξερες
Ο τραχανάς είναι μια τροφή με υψηλή διατροφική αξία, καθώς περιέχει φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ. Λόγω της περιεκτικότητάς του σε φώσφορο προστατεύει τον οργανισμό από την...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 14800
Εμφανίσεις σήμερα: 6
Νέο σχόλιο