Τρικαλινά λουκάνικα μαριναρισμένα σε φασκόμηλο και δενδρολίβανο
Υλικά συνταγής
- 2 μεγάλα λουκάνικα τρικάλων
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 πιπεριές πράσινες σε λεπτές φέτες
- 1 κλαδάκι φασκόμηλο
- 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ½ ποτήρι τσίπουρο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε παχιές ροδέλες και τα τοποθετούμε σ’ένα μπολ. Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε.
- Βάζουμε πάνω από το λουκάνικο τα λαχανικά, το δενδρολίβανο και το φασκόμηλο. Περιχύνουμε με ½ ποτήρι τσίπουρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για μισή με μία ώρα.
- Βγάζουμε το δενδρολίβανο και το φασκόμηλο από το μπολ.
- Σε τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και όλο το περιεχόμενο του μπολ.
- Όταν πάρει χρώμα το λουκάνικο σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το υπόλοιπο τσίπουρο και αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνουν μόνο τα αρώματα από το τσίπουρο.
- Σερβίρουμε ζεστό.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5583
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο