Τα θαλασσινά ψάρια είναι καλή πηγή ιωδίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν και ασβέστιο σε περίπτωση που τα κόκαλά τους είναι τρυφερά και τρώγονται.
Επίσης, θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον...
Τσιπούρες παπρικάτες
Υλικά συνταγής
- 4 τσιπούρες των 250γρ.
- 2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης κομμένες σε φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη (κέρατα) κομμένη σε φέτες
- 3 ντομάτες ώριμες κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και αφήνουμε να μαγειρευτούν ελαφρώς, για 10 λεπτά σε μέτρια προς σιγανή φωτιά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσειΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 5 λεπτά.
- Βάζουμε το υπόλοιπο λαδάκι σε ταψί, τις τσιπούρες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Ψήνουμε για περίπου 30 με 45 λεπτά μια σχάρα κάτω από τη μεσαία.
Αυτό το ήξερες
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Η συνταγή γίνεται και με λαβράκι, μπακαλιάρο και καλκάνι.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3559
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο