Το μοσχάρι περιέχει:
Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων.
Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης.
Παντοθενικό οξύ το...
Τσιρβιγίκι
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το συκώτι σε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. τον οποίο τον περνάμε από σίτα.
- Κόβουμε το συκώτι σε μπουκίτσες. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το συκώτι, την πάπρικα και το αλάτι. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε και το ρύζι.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 10-12 λεπτά. Χτυπάμε το αυγό και το λεμόνι με σύρμα και αυγοκόβουμεΗ διαδικασία που κάνουμε για να βάλουμε αυγό σε φαγητά. Χτυπάμε το αυγό σ' ένα μπολάκι, έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά ,σχεδόν σαν κλωστή, ζουμί από το φαγητό μας. Ρίχνουμε ζουμί τόσο ώστε η σούπα ή το φαγητό να έχει περίπου την ίδια θερμοκρασία με το μείγμα του αυγού. Ρίχνουμε το μείγμα στο φαγητό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε απο τη φωτιά. Καλό είναι να μη ξαναβράζουμε τα φαγητά που έχουμε αυγοκόψει. το φαγητό.
- Το φαγητό μας πρέπει να είναι πηχτό. Σερβίρουμε ζεστό.
Χαλκιδική
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4826
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο