Η γαλοπούλα έχει πολλές θρεπτικές ιδιότητες. Είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, που έχει λίγες θερμίδες.
Περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β2, Β3, Β6, Β12), σίδηρο και κάλιο.
Τζαμαϊκανή γαλοπούλα
Υλικά συνταγής
- 1 στήθος γαλοπούλας (800γρ.)
- ½ φλιτζ. μαύρο ρούμι
- 1 λάιμ (ο χυμός του)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 10γρ. τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρείται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή.
- 10 κόκκοι πιπέρι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο ζωμόςΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το στήθος γαλοπούλας και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το ρούμι και αφήνουμε μερικά λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 35 με 40 λεπτά. Αν χρειαστεί ενδιάμεσα προσθέτουμε και λίγο νεράκι ακόμη.
- Αφήνουμε να κρυώσει η γαλοπούλα και σουρώνουμε τη σάλτσα. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τη γαλοπούλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα της.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7312
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο