Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Βελουτέ πατάτας και πράσου
Υλικά συνταγής
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 πράσα ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλες πατάτες σε κύβους
- 5 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα πράσα έως ότου μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ζεστό και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 35 λεπτά. Κάνουμε την σούπα μας πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. με τη βοήθεια ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε.
- Προαιρετικά στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ψιλοκομμένο σχοινόπρασοΜοιάζει με το κρεμμύδι αλλά έχει πιο ήπια γεύση. Τα φύλλα του είναι πολύ λεπτά και χρησιμοποιούνται εύκολα και για ντεκόρ..
Αυτό το ήξερες
Το πράσο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες από τον Ιπποκράτη. Θεωρείται διουρητικό και χρησιμοποιείται κατά της κυτταρίτιδας, κατά του πρηξίματος των χεριών και των ποδιών. Είναι...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4946
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο