Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Βίδες με κρέμα γάλακτος και γλυκάνισο
Υλικά συνταγής
- 500γρ. βίδες (ή άλλο κοντό ζυμαρικό)
- 250γρ. κρέμα γάλακτος
- 8 μανιτάρια λευκά κομμένα στα τέσσερα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 4 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος
- 1 ποτηράκι τσίπουρο με γλυκάνισο
- 1 πιπεριά κόκκινη ή πράσινη ψιλοκομμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-5 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε κατσαρόλα τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν.
- Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα μανιτάρια τις πιπεριές και τα ντοματίνια. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα τα υλικά μας και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το τσίπουρο.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Όταν αρχίσει να βράζει (να βγάζει μικρες φουσκάλες στην επιφάνεια η κρέμα γάλακτος προσθέτουμε το νερό απο τα ζυμαρικά που κρατήσαμε, τις βίδες και τον μάραθο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν σάλτσα όλα τα ζυμαρικά, για ένα λεπτό περίπου και σερβίρουμε με επιπλέον μάραθο αν το επιθυμούμε.
Αυτό το ήξερες
Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4838
Εμφανίσεις σήμερα: 6
Νέο σχόλιο