Ο αφρώδης οίνος είναι μία κατηγορία κρασιού, ο οποίος περιέχει διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται κατά τη ζύμωση. Η σαμπάνια αποτελεί ονομασία προέλευσης και είναι αφρώδης οίνος που παράγεται από...
Ζελέ με φρέσκα φρούτα και αφρώδη οίνο
Υλικά συνταγής
- 1 φλιτζ. αφρώδης οίνος (λευκός)
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι ζελατίνη
- 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
- 2 βερίκοκα
- 3 φράουλες
- 1 νεκταρίνι
- 4-5 κεράσια χωρίς το κουκούτσι
- λίγο σπορέλαιο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Λαδώνουμε ελάχιστα τα μπολάκια που θα χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε τα φρούτα σε ζάρια και τα κεράσια στη μέση. Τα ανακατεύουμε μαζί και τα μοιράζουμε σε 4 γυάλινα μπολάκια.
- Σε μπολ βάζουμε 2 κ.σ. από το κρασί και τη ζελατίνα για ένα λεπτό να μαλακώσει.
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. τη ζάχαρη με το μισό από το κρασί, μέχρι να διαλυθεί. Ανακατεύουμε διαρκώς.
- Αποσύρουμε από φωτιά προσθέτουμε τη ζελατίνα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Μοιράζουμε το μείγμα του κρασιού ισόποσα στα φρούτα. Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο και αφήνουμε μέχρι να σφίξει το ζελέ. Περίπου 6 ώρες.
- Σερβιρουμε δροσερό. Σε περίπτωση που έχουμε καλεσμένους μπορούμε να φτιάξουμε το ζελέ σε κολωνάτα ποτήρια για να το σερβίρουμε αμέσως.
Αυτό το ήξερες
Το κεράσι είναι ο καρπός της κερασιάς. Υπάρχουν τα γλυκά και τα ξινά κεράσια ή αλλιώς βύσσινα. Τα κεράσια είναι πλούσια σε σίδηρο και γι' αυτό το λόγο ενδύκνεινται στην αναιμία. Ακόμη έχουν υψηλή...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Προτιμήστε αφρώδη οίνο Ζίτσας.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6122
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο