Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Ζουμερές μπριζόλες με κάρυ στο φούρνο
Υλικά συνταγής
για τις μπριζόλες
- 8 μπριζόλες χοιρινές
για τη μαρινάδα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κάρυ
- 1 λεμόνι (ο χυμός και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. του)
- 1 κ.σ. κοφτή τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρειται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή. φρέσκο τριμμένο ή 1 κ.γ. σκόνη
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί και περιχύνουμε τις μπριζόλες σε σκέυος κατάλληλο ώστε να μαρινάρονταιΗ διαδικασία του μαριναρίσματος. Βάζουμε τα τρόφιμα σε υγρό μείγμα, για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. όλες. Τις σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τις αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Τις γυρνάμε και τις αφήνουμε άλλη 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC και ψήνουμε τις μπριζόλες μαζί με την μαρινάδα τους για περίπου 30 λεπτά (ανάλογα και με το μέγεθος τους).
- Σερβίρουμε ζεστές με πατάτες φούρνου με την φλούδα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6914
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο