Πανσέτες χοιρινές με μαρινάδα δενδρολίβανου

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό πανσέτες χοιρινές
  • αλάτι

για τη μαρινάδα

  • 4 κ.σ. κέτσαπ
  • 60ml χυμός λεμονιού
  • 1½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. δενδρολίβανο ξερό ή 1 κλαδάκι φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι στο τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 90ml ελαιόλαδο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάδα και ανακατεύουμε με αυτή τις πανσέτες. Βάζουμε τις πανσέτες σε πυρέξ και περιχύνουμε με όση μαρινάδα περίσσεψε. Καλύπτουμε με διαφανή μεβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
  2. Βγάζουμε απο το ψυγείο το κρέας περίπου 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
  3. Ψήνουμε στα κάρβουνα για περίπου 20 λεπτά. Αν θέλουμε να ψήσουμε στο γκριλ του φούρνου προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC και βάζουμε τις πανσέτες σε ταψάκι ή στη σχάρα του φούρνου καλά λαδωμένη (απο κάτω τοποθετούμε ένα ταψάκι με νερό). Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά.
  4. Σερβίρουμε ζεστές και συνοδεύουμε με σπιτική κέτσαπ.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Όταν χρησιμοποιούμε δενδρολίβανο στο φαγητό, πρέπει να το προσθέτουμε από την αρχή. Τα κλαδάκια από δενρολίβανο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ξυλάκια για σουβλάκια και να περάσουμε κομμάτια κρέατος...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 7110 Εμφανίσεις σήμερα: 2