Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Ζυμαρικά με πέστο βασιλικού
Υλικά συνταγής
- 500γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- νερό (5L για το βράσιμο)
- 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)
- πέστο βασιλικού
- 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ξεκινάμε με τη διαδικασία για το πέστοΣάλτσες που γίνονται πολτοποιώντας το βασικό υλικό που θελουμε να κάνουμε πέστο με ελαιόλαδο και σκόρδο (και άλλα υλικά ανάλογα με τη συνταγή) και στο τέλος προσθέτουμε παρμεζάνα ή πεκορίνο τυρί. Πιο γνωστό είναι το pesto genovese (πέστο βασιλικού.) Οι σάλτσες πέστο γίνονται σήμερα σε μίξερ χάρην γρηγοράδας και ευκολίας, το καλύτερο αποτέλεσμα όμως έχουν τα πέστο που γίνονται στο γουδί., κατά προτίμηση σε γουδί.
- Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ⅓ του ποτηριού από το νερό τους, στον αναγραφόμενο στη συσκευασία χρόνο βρασμού, να είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο..
- Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε το πέστο, το νερό και μόλις ζεσταθούν τα υλικά προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά, να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα (προαιρετικά).
Αυτό το ήξερες
Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3748
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο